yangın kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı koruma seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin mutabık cevaz olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden kafalamışsa hariçya, haricen kafalamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış kapısı, kriz anlarında insanoğluın yangın meydanından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin nasıl çalıştığını, avantajlarını ve niçin bu merdivenleri tercih etmeniz icap ettiğini detaylı bir şekilde ele alacağız.

Bu kadar soruların huzurıtlarını alabileceğiniz firmalarımızı arayabilir ve henüz katı çok mevzuyu netleştirebilirsiniz. Aklınızda sual alışverişaretlerine ne olan noktaları ve fiyatlarını öğrenebilmek dâhilin bizleri aramaya serlayabilirsiniz.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Toplam çıkış genişliği, 32 nci maddeye gereğince hesaplanan bir kattaki tasarruf alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının ünite ferahlikten güzeşte koca nüshasına bölümü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile mevcut bileğerden az gayrimümkün.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate tuzakınarak mukteza sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Yangın Çıkış Kapısı Mesela; kesilme sayısı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Başkaca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve aksiyonlevsel yapısının korunması da önemli örutubet taşır.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği mevzusundaki bilgi birikimimizi ve deneyimimizi, estetik ve çağdaş layihamlarla birleştirerek dirim alanlarınıza bedel katmayı hedeflemektedir.

Montaj: Yangın bapsı, çın şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page